Stacks Image 165
Sofie Verhoelst is een oud-leerlingen van de Leuvense Balletakademie. Ze studeerde aan het Hoger Instituut voor Dans en Danspedagogie, onder directie van Aimé de Lignière. Ze werd opgeleid in klassiek ballet, pas de deux, jazz, limon, graham, ... door Aimé de Ligniere, Wini Jacobs, Michelle Swennen, Ian du Toit Steyn, ...

Ze startte als lesgever in de LBA in 1999 en heeft zich ontpopt tot veelzijdig docent en choreografe. Ze geeft les aan alle niveaugroepen binnen de LBA en choreografeerde de laatste jaren het leeuwendeel van de choreografieën voor de schooloptredens.

In 2008 kaapte Sofie de eerste prijs weg in de categorie "klassiek" op het Concours International de Choréographies in La Louviere. In 2013 behaalde ze met de Leuvense Balletakademie de overwinning in de categorie klassiek -12, de tweede plaats in de categorie Jazz en daarbovenop de allereerste Flanders Dance Trophy.

In 2009 werkte ze mee aan 'De Twaalf Weken van Sint-Michiel' en voerden de leerlingen van de LBA haar stuk 'Spiegel im Spiegel' (Arvo Pärt) op in de Sint-Michielskerk.