Stacks Image 165
De Leuvense Balletakademie bestaat sinds 1993. Ze werd opgericht nadat de toenmalige 'Balletakademie van Brabant', een gerenommeerde balletschool geleid door Monika Pauwels, ophield te bestaan.

De school biedt een doorgedreven opleiding klassiek ballet aan onder leiding van professioneel geschoolde, enthousiaste lesgevers. Het aantal leerlingen per groep blijft steeds beperkt en de leerlingen kunnen meerdere lessen volgen per week. Op die manier begeleidt de Leuvense Balletakademie elke leerling optimaal en kan ze een hoog niveau nastreven.

De schoolvoorstellingen weerspiegelen keer op keer dat hoge niveau en geven vaak een modernere kijk op klassiek ballet. Door de uitstekende bagage die de leerlingen meekrijgen, kunnen ze ook de stap zetten naar een professionele dansopleiding of danscarrière. Dat bewijzen de vele oud-leerlingen van de school die intussen van dans hun beroep hebben gemaakt.

De leerlingen worden ingedeeld in niveaugroepen met een beperkt aantal leerling per groep. Kinderen van 4 jaar kunnen starten met Kinderballet. Net als leerlingen van Préballet volgen ze één keer les per week.
Vanaf zes jaar gaan we over naar twee lessen per week voor de Beginners en Elementair. Vanaf het Intermediair niveau volgen de leerlingen drie of meer lessen per week.

Ook volwassenen en studenten die vroeger gedanst hebben en de draad terug willen oppakken, kunnen bij de Leuvense Balletakademie terecht in twee verschillende niveaugroepen.
Bovendien kunnen de leerlingen die voldoende klassieke danservaring hebben ook Jazz volgen.

Indien u interesse hebt, neem contact op met Sofie Verhoelst en kom een proefles volgen. Zo kan ook worden bepaald in welke niveaugroep u les kan volgen.