Stacks Image 1430
27 en 28 april 2013

Sofie Verhoelst choreografeerde, met de medewerking van Raphaël Ngom (Seine), een avondvullende voorstelling die draait rond vorm en beeld. Ze selecteerde als aangrijpingspunt enkele rakende beeldhouwwerken en staaltjes architectuur uit zes verschillende landen. In haar muziekkeuze trok ze deze lijn door toen ze op ontdekkingstocht ging in het oeuvre van componisten uit deze landen. Zo worden de Handen van Rodin tot leven gewekt op muziek van de Franse componist Yann Tiersen, en verbeelden de dansers Stonehenge op een compositie van de Brit Michael Nyman.
Voor België werden er zelfs nieuwe beelden gecreëerd vanuit een samenwerking met de leerlingen van SLAC onder leiding van Mia Van Nieuwenhove.
Het bleek erg uitdagend te zijn om binnen deze strakke lijnen aan de slag te gaan, maar het resultaat staat garant voor een stijlvolle en hechte combinatie van dans, muziek en beeldende kunst. Ook deze keer wil de school zo tonen dat klassiek geschoolde dansers een veelzijdige, verrassende en meeslepende voorstelling kunnen neerzetten, waar de klassieke basis ook ruimte biedt voor jazzdans en moderne choreografieën.

Choreografie: Sofie Verhoelst