Naast de tweejaarlijkse schoolvoorstelling in de Stadsschouwburg, geeft de Leuvense Balletakademie ook op andere momenten de kans aan haar leerlingen om op het podium te staan.


Toonmoment2014

Toonmoment

Opendeur2013

Overige

In het jaar waarin er geen schoolvoorstelling plaatsvindt, organiseert de school een toonmoment in De Borre, om de technische vorderingen van de leerlingen te tonen en hen wat extra podiumervaring te laten opdoen in enkele choreografieën.

De laatste jaren groeien de toonmomenten uit tot kleine optredens in een ontspannen sfeer en tot een fijn ontmoetingsmoment voor ouders en leerlingen.
Naast optredens en toonmomenten neemt de LBA regelmatig deel aan wedstrijden en probeert de school zoveel mogelijk mee te werken aan culturele activiteiten in en rond Leuven. Zo deed de LBA in het verleden mee aan de theaterfeesten, cultuurmarkt en de uitwisseling met zusterstad Lüdenscheidt. In 2001 openden we ‘Beleuvenissen klassiek’, in 2009 en volgende jaren werkte de school mee aan 'De Twaalf Weken van Sint-Michiel'.
Sinds 2014-15 doet de LBA mee aan verschillende wedstrijden (o.a. Dance.Classix in Leuven), en danste naast het schooloptreden 'Off White' haar optreden opnieuw ten voordele van de slachtoffers van de aarbeving in Nepal en begin juni 2015 ter gelegenheid van World Ocean Day. In 2015 won de Leuvense Balletakademie met 'Mirrors' de titel van Ambassadeur van de Klassieke Dans op Dance.classix. meer ...